top of page

Satiksmes plūsmas mērīšana – piesakies bezmaksas pilotprojektam!

Turpmāk dažādu kustīgu vienību skaitīšana pilsētvidē kļūs vienkāršāka. Uzņēmums “Mondot” aicina iestādes, kam nepieciešama kustīgu objektu uzskaite reāllaikā, pieteikties bezmaksas pilotprojektam.


Uzņēmuma “Mondot” realizēta pētījuma ietvaros izstrādāta programmatūra, ko var gan uzstādīt esošām videokamerām, gan izmantot analizējot video, kas jau uzņemti pilsētvidē. Programmatūra spēj klasificēt objektus piecās kategorijās – vieglās automašīnas, smagās automašīnas, motocikli, gājēji un velobraucēji. Pāri ceļam tiek novilkta iedomāta līnija. Uzskaitīti tiek visi minētie transportlīdzekļi, kas šo līniju šķērso. Šobrīd uzskaite iespējama, ja ir konkrēts ieejas un izejas punkts no teritorijas.



Šāds risinājums pilsētām palīdz kļūt gudrākām. Lai maksimāli efektīvi saplānotu transporta plūsmas un lai pieņemtu dažādus datos balstītus lēmumus, kas skar transporta kustību pilsētā, transporta plūsmas intensitātes mērījumi ir nepieciešami. Tāpat šādi mērījumi palīdz pamatot plānotā uzlabojuma nepieciešamību vai jau veiktā uzlabojuma lietderīgumu.


Jaunais risinājums apstrādā salīdzinoši nelielu datu apjomu, tāpēc nav nepieciešamas jaudīgas datu apstrādes iekārtas. Tāpat tā priekšrocība ir spēja precīzi noteikt objektus, jo daudzi esošie risinājumi reaģē uz pikseļu kopumu, kas ne vienmēr ir interesējošais objekts.


Pietikties var sūtot pieprasījumu uz e-pasta adresi artis.dobrajs@mondot.lv vai zvanot pa tālruni +37167323322.


Projekta “Efektīvs modulis automātiskai cilvēku un transporta detektēšanai ar Video novērošanas kamerām” (projekts Nr. 1.2.1.1/18/A/006) tiek realizēts, balstoties uz darbības programmu "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.1. pasākumu "Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros".



27 views0 comments

JAUNUMI

mondotcolor.png

CITI JAUNUMI

mondotcolor.png

SAZINIES AR MUMS

Paldies, drīz sazināsimies ar Jums!

bottom of page