top of page

Transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas sistēmas dažādie pielietojumi

Ieviešot uzņēmuma, iestādes vai pilsētas teritorijā efektīvu transporta plūsmas procesa koordinēšanu, tiek uzlabota iebraucošo un izbraucošo transportlīdzekļu kontrole, veikta šī procesa automatizācija un paātrināšana, kas nenoliedzami atvieglo organizācijas vai pilsētas ikdienu un ietaupa tās līdzekļus ilgtermiņā.


SIA “Mondot” arvien biežāk realizē transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas sistēmu projektus uzņēmumiem un organizācijām dažādās nozarēs, kur kopējais uzstādīto transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru skaits jau ir vairāk kā trīsdesmit kameras. Transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas sistēmā ietilpst ne tikai kameras, bet arī programmatūra (Mondot LPR, Mondot TFC), paceļamās barjeras,displeji, apmaksas automāti u.c. iekārtas. Tā kā katrs projekts ir atšķirīgs, tai skaitā, numura zīmju nolasīšanas mērķis un pielietojums, tad katram projektam tiek izstrādāts individuāls risinājums.


SIA “Mondot” uzstādīto transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas sistēmu objekti, sistēmas pielietojums un ieguvumi:


Autoosta – piebraucot pie autoostas teritorijas iebraukšanas barjeras, tā automātiski atveras transportlīdzekļiem, kuriem ir piešķirta iebraukšanas caurlaide. Ieguvums - iebraukšanas automatizācija, paātrinot iebraukšanas procesu autoostas teritorijā.


Derīgo izrakteņu ieguves vieta – numura zīme tiek nolasīta kravas auto svēršanās vietā. Iegūtie dati tiek salīdzināti ar grāmatvedības datiem, tādējādi kontrolējot, ka no karjera netiek izvestas papildus kravas. Transporta numura zīmju nolasīšanas sistēma nodrošina kravu kustības un norēķinu kontroli.


Dzērienu ražotne / noliktava – pēc transportlīdzekļa numura zīmes nolasīšanas, noteiktā diennakts laikā autorizētiem piegādātājiem automātiski tiek atļauta iebraukšana noliktavas teritorijā. Ja piegādātājs ir atbraucis ārpus noteiktā laika, ielaišanu teritorijā veic manuāli, ja iebraukšanai teritorijā tiek dota atļauja. Transporta numura zīmju nolasīšanas sistēma nodrošina uzņēmuma loģistikas procesa paātrināšanu.


Robežkontroles punkts – nolasa piebraucošā transportlīdzekļa numura zīmi, kas sistēmā tiek pārbaudīta. Transportlīdzeklim, kuram robežkontroles punktā ir veiksmīgi nokārotas formalitātes, pie izbraukšanas automātiski atveras barjera. Ieguvums – robežkontroles punkta šķērsošanas procesa paātrināšana.


Ārstniecības iestādes (slimnīcas) – pie iebraukšanas slimnīcas teritorijā tiek fiksēts transportlīdzekļa numurs. Izbraucot no teritorijas, autorizētiem transportlīdzekļiem barjera atveras automātiski, pārējiem - barjera atveras pēc apmaksas veikšanas. Tiek uzlabota transportu plūsma un norēķinu kontrole slimnīcas teritorijā.


Pilsēta – pilsētā, kur ir jāmaksā par iebraukšanu pilsētas teritorijā, dati par nolasītajām transporta numura zīmēm tiek izmantoti, lai kontrolētu, vai transportlīdzeklis ir iebraucis pilsētas teritorijā ar caurlaidi. Ieguvums – tiek nodrošināta transporta plūsmas un norēķinu kontrole.

10 views0 comments

JAUNUMI

mondotcolor.png

CITI JAUNUMI

mondotcolor.png

SAZINIES AR MUMS

Paldies, drīz sazināsimies ar Jums!

bottom of page